Reactie kerstconcert 2017 - Christelijk Hoekschewaards Mannenkoor

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reactie kerstconcert 2017

Reacties
Kerstconcert Chr. Hoekschewaards Mannenkoor.

Het is de laatste jaren een traditie geworden dat het Chr. Hoekschewaards Mannenkoor o.l.v. Adri Poortvliet op de zaterdagmiddag voor Kerst een Kerstconcert geeft met de Urker Mans Formatie o.l.v. Martin Mans, die dan tevens het orgel bespeeld en op de vleugel Mark Brandwijk. Dit jaar werd het concert gegeven in de Grote of St. Lambertuskerk te Strijen.

Ook dit jaar was er weer een programma samengesteld door beide mannenkoren van traditionele kerstliederen, zoals Nu zijt wellekome, Stille nacht en Ik kniel aan uwe kribbe neer. Enkele nieuwe kerstliederen waren bijv. Keer je naar de kribbe, waar een mooi samenspel tussen het
Chr. Hoekschewaards Mannenkoor en de beide begeleiders op viel en ook ‘t Kindeke is geboren kwam mooi tot uiting.

Indrukwekkend was ook het Halleluja uit de Messiah van Händel van het Urker Mannenkoor dat gevolgd werd door Gloria in Excelsis Deo van Antonio Vivaldi gezongen door het Hoekschewaards Mannenkoor.

Martin Mans gaf een orgelimprovisatie over Heerlijk klonk het lied der eng’len en Hoor de eng’len zingen d’eer.
Ook was er ruimte in het programma voor een solo van vleugel met orgel waarin een aantal kerstliederen waren verwerkt o.a. Midden in de winternacht en Eer zij God in onze dagen.

Samenbrachten de beide koren het Kerstintrada van Martin Mans ten gehore.
Het is ook altijd fijn dat er samenzang in het programma wordt opgenomen omdat het geweldig is om in een volle kerk bekende kerstliederen met elkaar te zingen.

De beide Mannenkoren en solisten mogen terugkijken op een mooie muzikale middag, waar eenieder met plezier op zal terugkijken en wat zeer gewaardeerd zal zijn door het publiek.  Dat blijkt ook uit de enorme belangstelling voor dit concert, dat al weken van tevoren was uitverkocht en de kerk tot aan de laatste plaat was bezet.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu